Tammikuun haaste: Askartelutarvikkeiden säilytysratkaisut

Amalian haasteessa kysytään askartelutarvikkeiden säilytysratkaisuja. Itselläni on oma huone, joka toimittaa kaikenlaisen työhuoneen virkaa, mutta on viimeaikoina ollut suurimmaksi osaksi askartelulle pyhitetty. Suurin osa säilytysratkaisuistani ei ole itse keksimiäni vaan niihin olen löytänyt vinkkejä muilta muunmuassa blogeja selaillessa ja kavereilta.

Huoneen hermokeskus, eli minun oma pöytä on mieheni tekemä Bauhausin puisesta pöytätasolevystä ja bauhausista siihen taidettiin ostaa jalatkin mukaan. Sain riittävän pitkän ja sopivan kapean pöydän edullisesti. Sopii niin askartelu kuin ompeluprojekteihinkin. :)

BigShotin stansseille ja papereille ja nauhoille ja leikkureille yms. pikkutavaralle löytyy Ikean Malm lipasto. Lipaston päällä on hyvä paikka valokuvatulostimelle.

Stanssit ja kohokuviointikansiot on Crafts-Toon kohokuviointikansiossa. Stansseille ostin Billtemasta magneettipaperia, joka oli tarkoitettu esim. valokuvien tulostamiseen ja että saa tehdä itse jääkaappimagneetteja. Sitä myytiin 5kpl A4 paketissa ja leikkelin jokaisen levyn neljään osaan. Yksi pala magneettilevyä ei tahdo pitää ohuimpia stansseja paikoillaan, mutta kaksi palaa päällekkäin toimii jo ihan hyvin kansionmuovitaskussa. Askartelukaupoissa stanssien säilytystä varten myytävät magneettilevyt on varmaan aika paljon tehokkaampia.

image
image

Promarkerit säilytän Ikean Krus-laatikossa. Se on kuin luotu Promarkereita varten mitoitukseltaan. Laatikkoon sopii myös, jos tusseissa on finntipkärki. Tässä matalassa Krus-laatikossa on väliseinät, jotka ylettyy melkein kiinni kanteen ja sillä saa lokeroitua erivärisiä Promarkereita, jottei ne menis sekaisin, mutta kun värittelen niillä niin yleensä en jaksa keskittyä niiden oikeaan lokeroon palauttamiseen niin ne on vähän missä lokerossa sattuu. Kunnes sitten järjestelen niitä uudelleen. :) Teippasin kanteen kiinni Promarker paketissa mukana tulevan ”värikartan”, johon merkkasin omistamani tussit. Yhteen matalaan laatikkoon mahtuu väliseinien kanssa ainakin 43kpl:tta Promarkereita, itselläni ei ole vielä enempää, niin en pääse testaamaan montako vielä menis, mutta aika piripinnassa alkaa olla jo. Todennäköisesti menee muutama enemmän, jos väliseiniä ei käytä.

image

Musteita Ja muutamaa omistamaani suihketta säilytän Ikean isoimmassa Krus-laatikossa. Ne on näppäriä siitä, että niitä voi pinota päällekkäin pöydälle ja kaikille on kannet suojana. Pienempiä musteita säilytän Ikean lasten osastolta löydetyissä Glis laatikoissa, joissa on saranallinen kansi ja niitä voi myös pinota.

image

Eyletit ja napit ja haaraniitit säilyy Ikean Grundtal magneettirasioissa, joissa on magneetti rasian pohjassa ja kierrekansi. Seinälle olen laittanut Ikeassa myytävän peltisen ”taulun” niitä ja muita muistilappuja varten.

image

Puukantaiset leimasimet säilytän muovikansiossa, jonka ostin Kodin1 Anttilasta

image

Kirkkaat ja mountatut kumileimasimet löytyy Clas Ohlsonista ostetussa kansiossa, jossa neljä D-rengasta. Kansion sisälle ostin cd-levyille tarkoitettuja muovitaskuja ja valokuvamuovitaskuja ja tavallisia isoja muovitaskuja. Cd versioihin laitoin vain toiselle puolelle muovitaskua mountatut kumileimasimet. Valokuva- ja tavallisissa muovitaskuissa on kirkkaita leimasimia.

image
image

Class Ohlsonista olen myös ostanut 12″ x 12″ kansion, jossa on valmiina muovitaskut valmiiden skräppisivujen säilyttämiseen. Valmis kansio, jonne voi vaan pujottaa sivut tuntui näin vasta-alkajalle helpoimmalta ratkaisulta. Tosin siihen ei pysty lisäillä sivuja, kun kansio on täysi, mutta sitten jos tuon joskus täyteen saan voin ostaa uuden kansion ja aloittaa sen täyttämisen.

Olen myös aikaisemmin kirjoittanut pikkupätkän skräppipapereiden säilyttämisestäni tänne, joten en siltä osin jaksa toistaa itseäni :)

Paperinauhat ja muut nauhat löytyy vielä tällä hetkellä kannelisesta pahvilaatikosta sikinsokin. Ehkä jos niitä kertyy joskus enemmän, niin tarvii järjestää ne paremmin. :)

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Tammikuun haaste: Askartelutarvikkeiden säilytysratkaisut

  1. Aivan mahtavia ideoita! Varsinkin tuo ikean laatikko promarkereille! Tarttee suunnata ostoksille! Yritän nyt toppuutella itseäni askarteluissa ja saada tavarat kaaoksesta järjestykseen ennen kuin on lupa jatkaa näpräystä, mut aina välillä lipsahdan, kun on vain pikkuisen aikaa, en viitsi aloittaa siivousta.. :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s