Askartelulaukku 2.0

Edellinen askartelulaukku on toiminut ihan OK:sti, mutta on aavistuksen heppoinen kun sen seinät oli tehty pahvista ja kun sitä on nyt käyttänyt muutaman kuukauden on huomannut hyvin sen puutteet. Tarkoitus oli saada tälläkertaa valmiiksi laukku, joka olisi kannettavan kevyt ja sinne mahtuisi 12″x12″ paperit, mistipullot pystyyn, kuumailmapuhallin, paperileikkuri, omalokero skräppikansiolle ja tilaa koristeille, kohojauheille yms. Tarkoitus oli tehdä myös yhteen kylkeen samanlainen kuminauhateline, joka on ommeltu muutaman sentin välein kiinni. Se on osoittautunut todella käteväksi, kun pinsetit ja sakset yms. on olleet helposti käden ulottuvilla. Eli tarkoituksena tehdä laukku, johon saisi kaiken askarteluoleellisen ja selviäisi askartelumiiteistä hyvin ilman muuta kantamista. :)

Lopputuloksena valmistui laukku, joka on mielestäni kaikkea yllämainittua paitsi, että se kannettavan kevyt kohta ei ihan täysin välttämättä toteudu. Laukulla on painoa 5kg ilman laatikoita ja tavaroita koska laukun runko on rakennettu jonkinlaisesta puristepuulevystä, joka ei ollut kaikkein kevein vaihtoehto. Laukun kangasosa on irroitettavissa itse rungosta, sillä ompelin kangasosan etureunaan tarranauhan lenkkipuolta ja liimasin runkoon koukkupuolen. Näin kaksi eri osaista on napakasti keskenään kiinni ja kangasosa on irroitettavissa esim. pesemistä varten. Ja toisaalta myöhemmin on mahdollista rakentaa uusi runko laukulle, jos keksin kevyemmän tukevan materiaalin tai jos onnistun hajoittamaan rungon jotenkin… Ompelin laukkuun myös kaksi vetoketjullista taskua, yhden päälle ja yhden laukun taakse, jotka saa kasaan neppareilla, jos taskuun ei ole mitään täytettä.

Askartelulaukku2

Yksi laatikko keskimmäiseen hyllyyn on vielä tekemättä, mutta alemman ja tärkeimmän sain jo valmiiksi ja tuunasin laatikon etureunan, mutta en ole oikein tyytyväinen tuunaukseeni, joten pitää varmaan parannella tuotosta myöhemmin lisää.

Nyt vain odottelen torstaita, että saan laukunkun tositestiin kun meillä Paperilohikäärmeen DT:illä on askarelumiitti. :)

8 kommenttia artikkeliin ”Askartelulaukku 2.0

    • Mietin itse samaa, että pyörät olis vielä näppärä lisä tohon. Nyt laukkua on kerran kokeiltu kun meillä oli Paperilohikäärmeen DT-miitti ja otin laukun mukaan tollaisella kärryllä joita myydään laivalla kaljalaatikoita varten. :D Pitää pitää silmät auki mistä löytäis sellaset helpostiasennettavat pyörät. :)

    • Ihan kotiompelukoneella on ommeltu. Tuollaisella hyvin hyvin tavallisella ei minkäänmerkkisellä ompelukoneella, joka on maksanut joskus jossain marketissa alle 100€. Laukku vaikuttais ihan toimivalta muuten, mutta ehkä kaipaisin sittenkin vielä pikkuisen enempi säilytystilaa (niinkuin aina!!!) ja sen runko laatikkoineen on liian painava. Runko pitää uusia kunhan keksin paremman matskun sitä varten. :)

  1. Wau, mitä materiaalia käytit laatikon tekemisestä ja mistä sitä saa ostettua? Näyttää siistimmältä kuin perus vaneri. Tarkoituksena olisi rakentaa 30×30 papereille lokerikko joten vinkit tulisivat tarpeeseen!

    • Käytetty levy on jonkinlaista puristelevyä. Ostin sen parilla eurolla Bauhausista. Sitä ei myydä varsinaisesti minään tuotteena vaan se on eurolavan päällä ollut suojalevy. Noin 7mm paksua. :)

      Tästä laukusta tuli vähän epäkäytännöllisen painava joten se ei ole askartelulaukkukäytössä enää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s