Mixed Media Taulu – Present

Tein DT-työkseni Paperilohikäärmeen blogiin mixed media taulun.

present-taulu

Taulu on tehty pahvitaulupohjalle. Aloitin tekemisen levittämällä vanhalla ”luottokortilla” ohuen kerroksen gessoa. Gesson ollessa vielä märkää leimasin taskukelloja. Leimasin kannattaa kastaa ennen leimaamista veteen, jolloin gesso ei niin tartu leimasimeen kiinni ja leimasin ei revi gessoa irti pohjasta, vaan painaa vain leiman kuvion. Leimasimet kannattaa myöskin pestä vedellä hetimiten gessoon leimaamisen jälkeen, koska gesso sisältää liimaa ja saataa leimaan kiinni kuivuessaan tuhota leimasimen. Käytän kumileimasimien kanssa akryylipalikassa Tack ’n’ Peel-kalvoa, johon kumileimasimet tarttuvat kiinni ilman leimasimien erillistä ”mounttaamista”. Se säästää kivasti hermoja kun ei tarvitse leikata tahmaista leimasinpehmustetta. ;)

Kahdesta kulmasta löytyy myös sabluunalla tehtyä lisätekstuuria kohopastalla. Taustan värjäsin Lindy’s Stamp Gangin suihkeilla. ”Mömmöjen” ja suihkeiden kuivumista voi myös edistää kuumailmapuhaltimella.

Rattaat ja kellotaulut ja osa tekstistä on stanssattu Sizzixin stansseilla pahvista (sellaisesta, jota on paperilehtiöiden takana). Osan rattaista ja kellotaulut päälystin Cosmic Shimmersin Copper Kettle kohopastalla. Sivelin kohopastaa useita ohuita kerroksia siveltimellä tasaiseksi kerrokseksi. Toisissa rattaissa on samaa kohopastaa valkoisena, jota taputin gessotun rattaan pintaan palettiveitsellä. Värjäsin ne myöskin Lindy’sin mistillä ja loppusilaukseksi levitin päälle vahaa.

Kaunomainen teksti on stanssattu Die-Versionsin Lady Liberty-stanssilla. Ennen stanssausta mustasta kartongista liimasin 2-puoleistateippiä kartonkiin, jolloin stanssatuista kirjaimista saa aikaan tarroja, joita on helppo asetella paikoilleen esim. pinsettien avulla.

Työssä käytetyt stanssit: Die-Versions: Lady Liberty, Sizzix Sizzlits Decorative Strip Die – Typeset, Alphabet Sizzix Bigz Die: Gadget Gears, Sizzix Bigz Die: Weathered Clock, Sizzix Movers and Shapers: Mini gears, Sizzix Movers and Shapers: Vintage Clock & Camera Set, josta käytetty herätyskellon keskustan hukkapalat kellotaulun keskelle.

Tämä on myöskin ensimmäinen työ, jolla osallistun Suureen Big Shot-haasteeseen joka käynnistyi kesän alussa Annan Aarteet-blogin blogissa,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s