Jääkaappimagneetti kameekehykseen

Tein tässä noin kuukausi sitten jääkaappimagneetin kuparin väriseen kameekehykseen ja se on ollut ”kestotestissä” siitä asti tähän päivään. Kameekehyksiä on tarjolla monen kokoisia ja muotoisia ja niitä löytyy sekä riipus mallisena, että rintaneulana täältä.

jaakaappimagneetti lulu       jaakaappimagneetti lulu2

Liimasin valokuvan Bilteman leveällä kaksipuoleisella teipillä kiinni lasilinssiin, jonka jälkeen leikkasin saksilla linssin reunoja myöden kuvan sopivan kokoiseksi. Tässä vaiheessa jouduin hieromaan kuvan takaa pois pienen pieniä ilmakuplia, joita teippin ja linssin ja kuvan väliin uhkasi jäädä. Kun kuva oli tasaisesti liimaantunut lasiin liimasin uuden kerroksen leveää kaksipuoleista teippiä valokuvan taakse ja leikkasin saksilla muotoon, jonka jälkeen kiinnitin sen kameekehyksen pohjalle.

Kiinnittämisen voisi myös hoitaa Glossy Accentsilla, joka on happovapaa ja jonka pitäisi säilyttää valokuvan värit oikeina. Itselläni ei ole tietoa Bilteman teipin happovapaudesta ja voi olla, että ajan kanssa valokuvan värit muuttuvat. Nyt kuukauden jälkeen kuva näyttää mielestäni samalta kuin tehdessä, joten kovin nopeasti se ei ainakaan kuvaa syövytä. Lasilinssi on myöskin aika painava, joten epäilin aluksi Biltemateipin kestoa, mutta varsin tiukasti se on pysynyt kiinni. :) Jostainsyystä omat (itse Epsonilla canonin paperille tulostetut) valokuvat eivät kestä minkäänlaista kosteutta, eli eivät kestä esim. Glossya. Kannattaa kokeilla mikä valokuvien kanssa toimii ennen tekemistä. Ja tiedän että oma tulostimeni on varsin maanantaiyksilö ja uskon, että muilla tulostimilla pärjää paremmin. Joulupukille on infottu, että uusi tulostin olis kiva… :)

Myös kuparin väriset helmihatut tukevat lasikehystä paikoillaan siltä varalta, että teipin liimaus pettäisi. Helmihattuja on saatavina myös hopeanvärisinä. Kiinnitin helmihatut paikoilleen nupittomilla nuppineuloilla, joihin pujoittelin helmet väliin. Nuppineulan loppuosan taivutin kehyksen taakse ja liimasin taustaan Glossyllä.

Viimeiseksi liimasin taustaan todella tehokkaan neodyymimagneetin epoksiliimalla.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Jääkaappimagneetti kameekehykseen

  1. Upea, todella !
    Mun on pitänyt kysyä kun sulla on se stanssi kansio jossa on ne magneettilevyt, niin mistä sen kansion hankit. Katselin nettikaupat mielestäni aika hyvin mutta en löytänyt. On tietysti voinut olla loppukin toistaiseksi…

    • Mä oon ostanut sen kansion Dekoretesta ja magneettilevyt Paperilohikäärmeestä (tulee 3x A4 levyinä paketissa) ja on edullisempia kuin Dekoreten magneettilevyt. A4:set olen sitten vaan leikannut 4 osaan eli A5:ksi ja laittanut kansioon. :) On kyllä varsin näppärä kapistus se!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s