Paperilohikäärme DT – Tauko hetki

Olimme eilen Riihimäellä askartelemassa Karitan järjestämässä askartelutupaamisessa koko DT-tiimin voimin. Sain viimeisteltyä siellä tämän leiskan, jota aloittelin jo vähän aikaa sitten.

tauko hetki1

Tausta on 12″x12″ valkoista sileäpintaista kartonkia. Tein ensiksi kohokuviointia sivun taustaan Spellbindersin EL-015 kohokuviointikansiolla, jossa on toisella puolella tiiliseinäkuviointi ja toisella puupintaa. Tämän tekniikan kokeileminen on ollut mielessäni jo vaikka kuinka kauan ja olen niiiiin innoissani, että se onnistui! :) Eli kohokuviointikansio pöydälle kolopuoli ylöspäin. Sen päälle  paperi/kartonki oikeapuoli kohokuviointilevyä vasten ja sitten paperin taustalta painetaan esim. sukkapuikolla kohokuviointikansion uria pitkin. Itselläni on ollut olemassa (joskus kymmenen vuotta sitten hankittu) Fiskarssin työkalu, jossa oli pienet pallot päissä, jolla sai kohokuvioitua Fiskarsin kohokuviointilevyillä, mutta en löytänyt sitä vaikka käänsin koko huoneen ympäri, joten sukkapuikko toimi vallan mainiosti. :)

Kohokuvioinnin jälkeen suihkin taustaan Lindy’s Stamp Gangin mistejä Plumeria Pink ja Sumer Lovin’ Sun, sekä vettä sumupullolla, jotta sain vaaleamman ja tasaisemman värin taustaan. Kuivatin läpimärän sivun pöydällä laakana vähän kuumailmapuhaltimella lämmitellen ja samalla kevyesti pöytään painellen niiltä kohdilta joista, sivu alkoi kupruilla eniten. Varsinkin aivan reunaan asti kohokuvioidut kohdat on kaikken herkimpiä sivun ollessa märkä/kostea, joten sivun käsittelyssä kannattaa olla varovainen ja antaa kuivaa rauhassa aivan kuivaksi asti. Itseltäni sivu pääsi vähän repeytymään parista kohokuvioidusta kohdasta kun pyörittelin sivua, joten liimasin kaksipuoleisellateipillä sivun taakse (sivun ollessa kuiva) tukipaperin, joka myös auttoi sivun oikaisemisessa kupruista.

Sivusta löytyy myös embossausta VersaMark musteella ja Stampendouksen Frantage aged rose kohopulverilla Chocolate Baroquen Fancy Flourishes setin leimalla, sekä roiskeita, joita tein VaVaVa Voom Violet mistillä. Koristeina käytin klemmareita ja Scrapfellowin napin ja puupahvikuvioita, joita värjäsin Brilliancen Pearlecent Purple mustella. Otsikko on stanssattu Die-Versionin Missy Micro stanssilla mustasta kartongista, johon levitin ennen stanssausta samaa Brilliancen mustetta kuin puupahvikuvioihinkin. Muste ei peitä mustaa, mutta antaa kivan pienen kiillon. :)

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Paperilohikäärme DT – Tauko hetki

  1. Ihana tapa tehdä kohokuviota! Kiitos tästä. Mahdollistaa paljon ja pienemmänkin kuviointikansion käyttämisen isommassa pinnassa. Ihanaa. Juuri tätä kaipaankin – olen omissa jutuissa eksynyt ja skräppäys on hetkeksi jäänyt. Mutta ehkä se sieltä nousee…

  2. Paluuviite: Skräppihetket haaste # 28 – Skräppää joulustasi 2013 | mileksi's Blog

  3. Paluuviite: Skräpätään samoista materiaaleista – Maakari | mileksi's Blog

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s